Tumbuh Woh-wohan lan Sayuran Panas ing Omah 👩‍🌾👨‍🌾

Kepiye cara ngetrapake woh-wohan lan sayuran ing balkon nalika musim panas? Tumbuh sayuran lan woh-wohan ing omah

Ing pandemi virus corona, kita kabeh ngisolasi awake dhewe ing omah. Kita takon babagan iki, kepiye cara nggawe produk sing kita tuku saka njaba ing omah.

Nggawe roti wis sinau ing omah, saiki wayahe nggawe balkon dadi kebon! Nalika ngupayakake sampeyan, sing apik banget kanggo psikologi, menehi woh-wohan kanggo sampeyan, jagad iki bakal dadi milik sampeyan.

Timun

26-30 dina
Kanggo nandur lan nandur timun ing omah ne gerekir?
Kepiye cara entuk biji timun? Yen sampeyan ora duwe wiji, potong salad sing wis mateng (kuning) dadi loro. Jupuk wiji lan rendhem ing gelas nganti 1-2 dina.

Banjur wenehake wiji kasebut kanthi membran sing diencerke ing saringan banjur gosok nganggo tangan / sendok / banyu kanggo ngilangi membran kasebut kanthi lengkap.

Lebokake wiji sing bebas saka membran ing banyu 1 gelas. Deleng sing endi sing bakal klelep ing ngisor sawise 1 dina. Wiji sing tekan ngisor bakal dadi sing paling produktif.

Jupuk wiji, sumebar rata ing serbet lan garing ing hawa sing adhem.

Yen sampeyan pengin nyimpen wiji sawise garing sak tenane, sampeyan bisa nyelehake ing kaos kaki wanita lan dijaga ing lingkungan sing ora asor. Lebokake lemah ing pot sing amba (paling sethithik 30 cm). Sampeyan bisa nyampur pupuk (cangkang sayuran garing / cangkang endhog / pupuk siap) menyang lemah.

Nalika cuaca panas, kita bisa urip maneh winih saiki. Gawe bolongan jero ing tengah lemah. Lebokake wiji lan selehake kanthi lemah maneh.

Wenehi banyu urip ing lemah (lemah kudu di irigasi kabeh). Simpen ing srengenge lan banyu saben dina.

Nalika tanduran timun ngluwihi 20-25 cm, turisake tanduran ing lemah dadi siji. Tandur liyane ing pot liyane. Sajrone periode tuwuh iki, tanduran kudu paling ora 8 jam.

Nglindhungi saka serangga, nyedhiyakake pupuk ing antarane, lan nalika timun wis siyap, potong batang luwih saka 1,5 cm.

tomat

30-35 dina
Kanggo nandur lan nandur tomat ing omah ne gerekir?
Kepiye cara entuk wiji tomat? Yen sampeyan ora duwe wiji, potong tomat sing wis mateng dadi setengah lan pour wiji lan banyu menyang gelas. Yen sampeyan pengin tuku wiji saka sapling sing ditandur sadurunge; Pilih tomat sing paling cedhak karo batang lan sing paling mateng.

Pisahake wiji saka jus tomat nganggo saringan. Sak tenane ngresiki wiji sing isih ana ing saringan nganggo banyu tunyuk lan lebokake maneh menyang jus tomat.

Sawise 2-3 dina, lapisan jamur bakal dibentuk ing banyu iki. Sampeyan bisa ngenteni nganti dina kaping 3 nganti lapisan iki kenthel. Iki diarani fermentasi.

Wiji sing wis diwasa wis siyap metu saka gelas ing dina kaping 3. Sawise ngresiki lapisan gabus saka kaca, saring winih maneh nganggo saringan. Resiki banyu keran lan garing ing plastik ing lingkungan sing adhem lan teduh.

Lebokake lemah sing dicampur karo pupuk ing pot sing gedhe lan bolongake ing macem-macem lemah. Taburan wiji, ati-ati supaya ora tumpang tindih. Tutup bolongan sing digawe kanthi alon-alon kanthi lemah. Luwih cocog kanggo nyelehake 3-5 wiji ing pot.

Menehi banyu urip ing lemah (lemah kudu di irigasi kabeh). Simpen ing srengenge lan banyu saben 4-5 dina nalika lemah garing. Perkecambahan bakal kedadeyan sajrone 6-7 dina ing lingkungan suhu ruangan.

Detil sing ora dingerteni nanging penting; Yen sampeyan nyoba golek cabang liyane ing antarane batang utama lan cabang sing lagi tuwuh nalika tuwuh, mula sampeyan kudu ngilangi.

mrico

60-65 dina
Kanggo nyebar lan tuwuh mrico ing omah ne gerekir?
Kepiye carane wiji mrico dipikolehi? Yen sampeyan ora duwe wiji, tinggalake mrico sing wis mateng supaya garing ing srengenge. Sawise nyusut lan garing kanthi saksama, sampeyan bisa njupuk wiji ing njero. Sampeyan bisa nyimpen nganti pirang-pirang taun tanpa tuku. Yen sampeyan pengin tuku wiji saka sapling sing ditandur sadurunge; ninggalake mrico sing paling cedhak lan paling mateng ing cabang kasebut. Kajaba iku, jupuk wiji sawise garing.

Lebokake lemah sing dicampur karo pupuk ing pot sing gedhe. Bor diwenehi bolongan ing lemah. Tambah wiji ing bolongan, 1. Tutup alon-alon karo lemah maneh. Menehi banyu urip ing lemah. Ninggalake ing wilayah sing hawa sing katon cerah setengah dina (srengenge esuk utawa srengenge awan). Aja kakehan banyu utawa ora kakehan banyu. (Irigasi saben dina liyane)

Sawise 30-35 dina, saiki wayahe narik winih mrico saka lemah lan ditandur ing pot liyane. Sawise nggawe bolongan ing pot kanthi setengah teken, pasang bibit sampeyan tanpa ngrusak oyot kasebut. Tutup maneh bagean sing mbukak karo lemah.

Banyu diwenehake menyang lemah kanthi cara sing ora cocog karo bibit, banjur banyu ora diwenehi 1 minggu.

papak

Nalika godhong dadi kuning
Cara nyebar lan nandur bawang putih ing omah ne gerekir?
Kepiye carane wiji bawang putih dipikolehi? Sampeyan ora bakal ngandel yen gampang tuwuh tanduran yen ditrapake. Tumbuh bawang putih pancen angel banget.

Pisahake papak sing isih utuh saka papan sing dipercaya.

Setel pot kembang gedhe lan tandur lemah ing njero. Sampeyan bisa nyampur pupuk (cangkang sayuran garing / cangkang endhog / pupuk siap) menyang lemah.

Bor bolongan ora adoh banget ing lemah lan lebokake cengkeh bawang putih ing bolongan kasebut. Tutup lemah alon-alon. Kepala bawang putih bisa ditinggalake, ora dadi masalah.

Lan kita siyap… Sampeyan bisa nggunakake godhong bawang putih ing sajroning panganan. Sampeyan uga bisa panen papak nalika godhong iki wis kuning banget. Sampeyan bakal kaget karo cara tuwuh tanduran iki, sing cocog karo kabeh jinis perawatan. Cukup elinga njaga lemah sing lembab.

Bawang seger

Nalika wiwit mekar
Tanduran lan tuwuh bawang ing omah ne gerekir?
Kepiye carane wiji bawang sing dipikolehi? Kaya bawang putih, bawang bisa tuwuh kanthi gampang lan cepet banget. Potong sisih ngisor trikatuka sing disenengi kira-kira 2.5 cm. Ninggalake potongan sing dikethok ing permukaan sing rata lan garing kanthi sisih njaba madhep munggah lan garing nganti 1 dina.

Sawise 1 dina, lebokake ing piring kanthi sisih njaba ing sisih ngisor lan tambahkan banyu cukup kanggo njaga bagian oyot ing banyu. Ngenteni nganti oyot katon apik. Banjur sampeyan bisa nerusake njahit.

Nalika nyelehake bawang siap ing pot, aja digali bolongan sing jero. Bakal cukup yen oyot ditutupi lemah. Sumur banyu sakupenge. Bawang mbutuhake banyu tetep lan lemah lembab. Sawise suwe, bawang bisa mlebu ing lemah dhewe, sampeyan ora prelu mbenakake.

Yen sampeyan pengin trikatuka sehat, sampeyan kudu diwenehi seminggu seminggu nganggo pupuk kaya nitrogen. Nyelehake endhog ing dhasar lemah pancen bakal menehi nutrisi sing terus-terusan.

Nalika godhong ijo saka bawang bombay wiwit mbentuk kembang, saiki sampeyan bisa nglumpukake.

kentang

30-40 dina
Kanggo nyebar lan tuwuh kentang ing omah ne gerekir?
Kepiye cara entuk biji kentang? Maneh, sayuran sing gampang lan cepet banget! Cukup iris kentang sing sampeyan tuku lan lebokake ing lemah. Akeh banget!

Wenehi banyu urip ing lemah, pot sampeyan kudu jembar. Sampeyan bisa nyelehake endhog ing ngisor lemah supaya bisa nutritious. Bakal luwih becik nginep ing iyub-iyub nganti tunas. Nalika tunas, sampeyan kudu nggawa srengenge. Cut kentang kanthi wektu sing sithik banget bakal ngrampungake awake dhewe. Aja lali njaga lemah sing lembab!

Kacang ijo

40-50 dina
Kanggo nandur lan nandur kacang ijo ing omah ne gerekir?
Kepiye carane wiji kacang segar sing dipikolehi? Yen sampeyan ora duwe wiji, garing kacang sing disenengi ing srengenge. Nalika kacang buncis kuning lan renyah, angkat wiji lan lebokake ing wadhah banyu. Nalika oyot metu, saiki wayahe nyelehake wiji ing panci gedhe.

Lebokake wiji kanthi nggawe bolongan ing lemah. Menehi banyu urip ing lemah. Aja lali feed lemah karo pupuk ing antarane. Sampeyan uga bisa nggawe pupuk ing omah saka cangkang woh / sayuran lan cangkang endhog.

Bakal ana germinasi sawise 6-10 dina. Nalika tunas dadi tunas, kudu ditandur kanthi kapisah ing pot / lemah gedhe. Sampeyan kudu ditambahake kanthi cara supaya ora ana ing sangisore ndhuwur lemah kanthi bentuk lemah sing dijupuk saka pot liyane. Bakal berkembang kanthi nyaman ing cuaca sing anget. Nalika cabang tunas tuwuh luwih dawa, sampeyan bisa ndandani ing endi wae kanthi nggunakake tali. Sampeyan kudu njaga supaya lemah rada lembab.

Cherry & Ceri asem

5-6 taun
Kanggo tanduran lan tuwuh ceri ing omah ne gerekir?
Kepiye carane wiji saka ceri dipikolehi? Yen sampeyan ora duwe wiji, pilih sawetara ceri sing sampeyan ora bisa nyukupi lan njupuk wiji kasebut. Garing wiji sing sampeyan tuku ing srengenge utawa iyub-iyub suwene 5 dina.

Iris alon-alon bagean sing cetha saka kulit putih ing sanjabane wiji sing garing nganggo piso. Nyopot cangkang putih iki bakal ngirit 2 minggu.

Wiji sampeyan wis siyap! Saiki nyebar wiji kanthi homogen ing serbet. Lebokake serbet sing isine wiji ing kanthong plastik utawa wadhah plastik. Siram serbet kanthi apik lan tutup tas / wadhah supaya hawa ing njero ruangan. Ninggalake mekanisme iki ing lingkungan sing rada anget supaya banyu kondensasi lan rendhem maneh wiji.

Sawise 1 minggu wiji bakal tunas. Wayahe ditandur ing pot cilik. Aja lali menehi banyu urip ing lemah. Nalika lemah garing, lembab (2-3 kali seminggu) lan lebokake pot ing papan sing cerah.

Sawise tunas dadi bibit, coba pindhah menyang wadhah / lemah sing luwih gedhe. Aja lali pupuk lemah sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake cara sing padha kanggo nambah ceri.

strawberries

1 year
Tanduran lan tanduran stroberi ing omah ne gerekir?
Kepiye cara entuk wiji stroberi? Yen sampeyan ora duwe winih, pilih stroberi sing ora cukup. Pisahake karo piso ing Bowl banyu supaya ora ngrusak wiji kasebut. Jupuk lan buwang wiji sing munggah ing lumahing banyu. Pisahake wiji cekung saka banyu nganggo saring banjur garing.

Lebokake lemah sing dicampur karo pupuk ing mangkuk cilik. Lebokake wiji sing garing siji-siji ing bagean sing beda ing lemah. Bakal luwih sehat yen sampeyan nyirami saka ngisor amarga wiji kasebut sithik banget lan iki bisa mbentuk bentuk sing sampeyan tabur. Sampeyan bisa ngisi mangkuk jero banyu lan lebokake pot ing mangkuk kasebut. Mangkono, bakal narik banyu saka bolongan ngisor. Nanging amarga lemah iki bakal dadi banyu urip, mula kudu nyedhot banyu. Banjur taburi siki liyane kanggo wiji.

Lebokake babagan pot banjur enteni nganti germin ing papan sing adhem lan adhem. Mesthi ora kena srengenge. Nalika wiwit germin, copot regangan lan jaga supaya lemah tetep lembab.

Nalika tunas dadi bibit, kita bisa nandur ing pot sing beda.

blackberry

1 year
Kanggo nyebar lan tuwuh BlackBerry ing omah ne gerekir?
Kepiye cara entuk wiji blackberry? Yen sampeyan ora duwe wiji, pilih blackberry ing antarane sing ora cukup. Ing wadhah banyu, ulig wiji nganggo tangan supaya ora ngrusak wiji kasebut. Jupuk lan buwang wiji sing munggah ing lumahing banyu. Pisahake wiji cekung saka banyu nganggo saring banjur garing. Sampeyan bisa ngreksa wiji ing kulkas nganti 1 taun kanthi nyelehake serbet banjur dibungkus. Sampeyan uga bisa entuk bibit sing luwih sehat amarga wiji bakal ngaso sajrone proses iki.

Lebokake lemah sing dicampur karo pupuk ing mangkuk cilik. Taburan wiji siji-sijine ing bagean sing beda ing lemah. Bakal luwih sehat yen sampeyan nyirami saka ngisor amarga wiji kasebut sithik banget lan iki bisa mbentuk bentuk sing sampeyan tabur. Sampeyan bisa ngisi mangkuk jero banyu lan lebokake pot ing mangkuk kasebut. Mangkono, bakal narik banyu saka bolongan ngisor. Nanging amarga lemah iki bakal dadi banyu urip, mula kudu nyedhot banyu. Sampeyan banjur bisa nyemprotake wiji liyane ing wiji. Tanduran antawis wulan Maret lan Mei bakal menehi asil sing luwih apik.

Lebokake babagan pot banjur enteni nganti germin ing papan sing adhem lan adhem. Mesthi ora kena srengenge. Nalika wiwit germin, copot regangan lan jaga supaya lemah tetep lembab.

Nalika tunas dadi bibit, kita bisa nandur ing pot sing beda.

Tuku bibit siap

Kanggo latihan ing wektu sing luwih cekak
Kanggo tunas woh / sayuran sing ana ing omah ne gerekir?
Kepiye lan saka woh / sayuran sing dijupuk wiji ing bibit?
Kanthi tuku bibit sing wis digawe, sampeyan bisa ngrampungake kanthi menehi saran perawatan mbanyoni lan perawatan ing ndhuwur. Mangkono, sampeyan bakal nemokake solusi kanggo kabutuhan ing wektu sing luwih cekak nalika sampeyan ana ing karantina.

PALING NGALAMI AKURASI ARTIKEL KAMI

Ne Gerekir

Platform Informasi Raksasa
Babagan Ahli

Tulis balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Bidhang sing dibutuhake * ditandhani karo