Wawancara karo Münir Türk babagan Teknik Robotika 🦾

Peta dalan kanggo insinyur robotika, conto proyek

Produksi Domestik Robot Lengan Robotic Engine Engineer Engineer Münir Türk

Münir Türk minangka mahasiswa Teknik Elektro lan Elektronika sing wis sukses ing lapangan. Sekaligus, dheweke dadi anggota Klub Inovasi Gaziantep. Dheweke saiki nggarap proyek arm produksi robot domestik. Münir Bey nuduhake konten sing migunani kayata presentasi lan postingan blog ing LinkedIn. Kita yakin kudu ditindakake.

Wawancara Kita

Ne Gerekir:
Pak Münir, ayo nulungi wong sing mikir nindakake Teknik Robotik karo sampeyan utawa sing isih durung ngerti manawa dheweke kalebu profesi iki.

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Miturut sampeyan sapa sing kudu dadi insinyur robotika?

Munir Turk:
Kaping pisanan, kanca sing pengin dadi insinyur robotika kudu kasengsem ing bidang iki. Minat ing lapangan iki ora mung kudu nonton seri TV utawa film sing relevan. Dheweke pancen kudu kepengin weruh rasa penasaran.

Ing profesi iki, kita nggoleki ing Google ewonan kaping saben dina. Telusuri nganggo basa Inggris, Hindi, Turki… Amarga kita kudu golek wangsulan pitakon babagan apa sing dipikirake wong liya, apa sing ditindakake, apa dalane sing ditindakake. Ing pungkasan iki, kudu takon apa sing bisa ditindakake kanthi luwih apik.

dadi,
Wong-wong sing terus-terusan mriksa bahan elektronik, kepengin weruh kepiye uga piranti sing akrab kayata keyboard lan tikus bisa digunakake ... Teknik robot cocog karo para individu kasebut.

Ne Gerekir:
Kaya sing kita deleng, sampeyan luwih penting kanggo pendhidhikan. Sanajan wis maju ing pirang-pirang garis bisnis, sampeyan isih melu pelatihan sing bakal nambah lapangan.

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Latihan lan program apa sing bisa menehi saran kanggo para insinyur robotika?

Munir Turk:
Matur suwun, ya pendhidhikan iku sing utama ing uripku. Aku mlaku kanthi pangerten manawa ora ana kasuksesan dhewe tanpa sinau, ngerti lan riset.

Ayo kula dhaptar piranti lunak lan perangkat keras sing kudu dingerteni utamane ing teknik robotik kanggo sampeyan.

  • Kaping pisanan, dheweke kudu ngerti paling ora siji program desain PCB kayata Altium Designer, Eagle, kiCad, Proteus, OrCad. Dheweke kudu sinau babagan rumit lan logika operasi program kasebut. Nalika ngrancang ing PCB, dheweke kudu mikir kanthi tliti. Amarga iki bakal digunakake ing kasunyatan, mula kudu dipikirake kanthi kabeh.

  • Dheweke kudu ngerti cara nggunakake papan pangembangan perangkat keras kayata Raspberry pi, Arduino, Teensy, PIC lan liya-liyane.

  • Dheweke kudu berkembang nganggo basa piranti lunak kayata Python, C, C ++.

Ing kene aku ngomong babagan piranti lunak lan perangkat keras sing kudu dingerteni, tinimbang pendhidhikan. Amarga, kepiye carane sinau babagan kasebut, mula kudu latihan ing wilayah kasebut. Apa dheweke luwih sinau kanthi nggarap, latihan ing Udemy, utawa nonton bareng insinyur? Dheweke kudu milih awake dhewe miturut pangerten. Profesi iki ora cocog kanggo ngevaluasi saben wong kanthi format pendidikan sing seragam.

Ne Gerekir:
Sampeyan milih ing LinkedIn.
"Wong sing sukses;
Apa sukses amarga dheweke pinter?
Apa sukses amarga dheweke kerja keras? "

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Apa sing bakal sampeyan wangsuli kuesioner iki? Nopo niku

Munir Turk:
Aku mesthi bakal mangsuli amarga sregep kerja. Amarga minangka guru pendhidhik kita Ahmet Şerif İzgören ujar, "Keju gratis mung ana ing mousetrap." Aku bakal terus mikir. Pracayaa, aku bakal weruh kasunyatane ing saben lapangan.

Yen aku wiwit dadi profesional ing level kasebut saiki, pancen gumantung karo turu luwih awal lan nggunakake paling ora 12 jam dina kanggo elektronik. Mesthi ora gampang, nanging aku ora percaya yen sukses bakal tanpa usaha.

Ne Gerekir:
Profesi iki ora mung nggawe robot sing bakal ngatasi tugas saben dinane. Akeh proses kreatif sing bisa dikembangake, saka ngasilake anggota awak robot. Pak Münir lagi nggarap konstruksi lengen robot.

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Apa lengen robot sing saiki digunakake kanggo produksi domestik?

Munir Turk:
Ya, lengan robot bakal dadi produksi domestik. Proyek iki kanggo wong sing ora duwe organ utawa ora bisa nggunakake. Kita nyoba mindhah lengen robot kanthi maca sinyal ing otot.

Aku ngirim gambar ing alamat LinkedIn. Iki minangka proyek sing paling dakkarepake. Kita lagi nggarap dadi loro kanca. Kita nyoba ngasilake lengan iki kanthi biaya sing luwih murah. Amarga kita pengin kabeh wong bisa tuku, ora preduli agama, ras, jenis kelamin, kahanan finansial. Kita pengin ndeleng rasa seneng nalika bisa nyedhot banyu nganggo lengen kasebut.

Ne Gerekir:
Ing negara kita, kita asring krungu keluhan babagan pasokan bahan baku, kendaraan lan mesin. Produk larang, bathi meksa kanthong. Nanging sampeyan nyingkirake komplain kanggo entuk sukses ing dalan sing dikarepake.. Aja tuku siji kanggo 1 TL ing Turki, sampeyan nyoba ngasilake 3.500 kanggo 5 TL. Kanggo nggayuh iki uga Sampeyan melu pelatihan PCB.

Perusahaan liyane, ing sisih liyane, miwiti lelungan kanthi tujuan ngasilake kanthi cepet tanpa kekurangan anggaran. Iki ngrampungake produksi tanpa nyuda biaya, ora preduli tuku alat utawa mesin ing endi. Iki meksa kanthong konsumen.

Langkah-langkah nyuda biaya sing sampeyan coba entuk bakal nyebabake konsumen langsung. Bangga… Muga-muga luwih penting ora entuk dhuwit kanthi cepet. Yen dadi konsumen, yen ana sukses… Dhuwit bakal teka.

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Apa sing pengin sampeyan omongake babagan masalah pengadaan insinyur robotika?

Munir Turk:
Matur nuwun kanthi sanget, minangka kulawarga negerekir.com, uga matur nuwun kanthi dhukungan lan gaweyan. Kaping pisanan, sayang, kita duwe kesulitan kanggo tuku. Yen kita ngasilake sawetara komponen (saben prekara sing nyipta gabungan, unsur, unsur) ing Turki, kita bakal tuku ora ngluwihi 100 TL. Nanging sayang, amarga ora ana sing ngasilake ing Turki, kita entuk luwih larang.

Tinimbang njupuk kertu dhewe; awake dhewe dhewe, kumpul dhewe lan nginstal software dhewe. Kanggo dadi negara sing ngasilake bahan, kita kudu dadi Turki sing ngerti cara nggunakake bahan. Yen luwih akeh ngupayakake produksi domestik, kita mesthi bakal ngganti perusahaan kasebut suwe-suwe.

Nalika ngerti manawa sistem alarm lawang sing paling cilik regane larang banget saka luar negeri, kita ora bakal tuku. Kita lungguh lan nginstal sistem alarm lawang kamera dhewe. 😊 Kita milih sing angel, nanging muga-muga bisa ndeleng mupangate bisa cepet.

Ne Gerekir:
Sampeyan ndhaptar Pelatihan Kewirausahaan KOSGEB lan ngrampungake proses lan nampa sertifikat. Sampeyan yakin manawa insinyur uga kudu dadi wirausaha sing apik ing industri sales and marketing. Sampeyan duwe pandhuan sing terkenal banget. Apa sampeyan bisa menehi pandhuan kanggo para pamiarsa?

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Apa sing sampeyan saranake kanggo para insinyur robotika sing duwe ide kanggo peta intervensi?

Munir Turk:
Ya, ngono dakkira. Aku golek informasi anyar saben dina babagan dodolan, pemasaran lan perdagangan. Saiki, sanajan ing masa mahasiswa, aku entuk penghasilan saka teknik uga adol lan pemasaran.

Dadi, kenapa penting kanggo insinyur?
Insinyur kudu dadi individu sing bisa ngasilake lan masarakake apa sing diprodhuksi. Mesin otomatis uga ngasilake. Kita, insinyur, minangka individu sing paling penting ing perusahaan sing bakal ngumumake negara lan merek kita.

Salesperson bisa ngenalake mesin "x" kanthi ilmu dhasar. Nanging insinyur sing ngasilake duwe ngerti kabeh rincian mesin kasebut. Makane aku mikir para insinyur bakal entuk asil sing apik kanggo proyek iki.

Yen sampeyan takon, wong-wong iki kudu akeh riset. Dheweke kudu ngrancang langkah demi langkah lan nulis kabeh pikiran. Dheweke uga kudu menehi peringkat cathetan kasebut minangka prioritas lan penting. Kanthi cara iki, dheweke duwe peta dhasar sing padhet.

Apa sing pengin sampeyan omongake kanggo pihak sing pengin dana / ndhukung proyek robotika?

Munir Turk:
Sisih pendukung kudu ati-ati banget. Dheweke kudu nyedhaki wong miturut gaweyane, dudu agama, politik utawa kapercayan. Dhukungan kudu diwenehake marang proyek sing pancen kudu dibutuhake. Dheweke kudu bisa diakses. Dheweke kudu nggawe panelitian sing bisa nggayuh ora mung wong sing manggon ing kutha-kutha pusat, nanging uga wong-wong saka saben kutha. Pikiranku sing asor kaya ngene.

Yen isih durung nemokake apa sing digoleki

Wawancara liyane

Wawancara karo Ayhan Karaman ing SEO

Wawancara karo Ayhan Karaman ing SEO

Kita wawancara karo Ayhan Karaman babagan SEO kanggo sampeyan. Utama;
Who?
Buku lan layanan SEO
Crita sukses
Pangarepan Google
Kanggo ngeweruhi
Penasaran babagan

Wawancara karo Koray Tuğberk Gübur ing Holistic SEO

Wawancara karo Koray Tuğberk Gübur ing Holistic SEO

Kita wawancara karo Koray Tuğberk Gübur babagan SEO kanggo sampeyan. Utama;
Who?
Kesalahan SEO
Perlindhungan rangking
Ati-ati
Infrastruktur endi
Peta dalan

Artikel liyane

Apa sing diarani SEO? 💻 Kita Nyedhiyakake Analisis SEO Gratis 🎁

Apa sing diarani SEO? 💻 Kita Nyedhiyakake Analisis SEO Gratis 🎁

Artikel kita minangka artikel SEO paling lengkap. Utama;
Apa sing diarani SEO kanthi jelas?
Apa sing ana ing proses SEO?
Wawancara Koray Tuğberk Gübür
Wawancara Ayhan Karaman
FAQ SEO
Analisis SEO Gratis

Waca Sadurunge Nggawe Situs E-Niaga 💵

Waca Sadurunge Nggawe Situs E-Niaga 💵

Artikel kita ngemot informasi babagan cara nyiyapake situs e-commerce ing omah. Utama;
Ne gerekir dhaptar
Regane
Tanggung jawab ukum
Pariwara lan media sosial
Pajeg lan nggawe perusahaan
Pos virtual lan kargo

PALING NGALAMI AKURASI ARTIKEL KAMI

Ne Gerekir

Platform Informasi Raksasa
Babagan Ahli

Tulis balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Bidhang sing dibutuhake * ditandhani karo