Wawancara karo Koray Tuğberk Gübur ing Holistic SEO

Pitakon sing asring ditakonake babagan SEO, SEO Holistik lan Semantik

Wawancara karo Koray Tuğberk Gübür, pangadeg holisticseo.digital

Pak Koray pancen pancen wong sing paling berpengetahuan lan sukses sing aku kenal ing Holistic SEO. dheweke ngedegake SEO & Digital HolistikSitus kasebut nawakake informasi luar biasa. Kadhangkala dheweke nuduhake proses pangembangan proyek sing lagi ditindakake ing LinkedIn. Pancen, tingkat sukses situs sing lagi ditindakake ora bisa dipercaya. Dheweke diundang kanggo menehi pidato saka macem-macem panggonan, dheweke nampa panjaluk kerja saka akeh tim saka luar negeri lan ing negara kasebut. Sakbenere, rasane ora rumangsa yen sampeyan lagi wae nglakoni. Mula, sampeyan kudu ngetutake Pak Koray ing LinkedIn.

saka proyek-proyek kasebut

Koray Tuğberk Gübur ora wedi mbuang wektu kanthi studi kasus sing beda. Mula sukses tenan. Dheweke duwe akeh artikel teknis ing holisticseo.digital. Yen sampeyan siyap menehi wektu, siyap ngalami pencerahan babagan akeh masalah.

Koray Tugberk Gubur:
33 dina kanthi jeneng domain sing anyar banget.

#SEO ora usah alon-alon. Biasane wong sinau lan aplikasi alon-alon. Mula aku mikir arep ninggalake SEO Consulting sawise 2 taun.

Cathetan: Situs iki uga duwe dinamika SEO Semantik.

Wawancara Kita

Temenan, kesalahan paling gedhe sing digawe ing negara kita babagan SEO ora menehi pentinge SEO. Ya, yen ngomong kanggo wong sing nindakake SEO;

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Apa menurut sampeyan kesalahan SEO paling gedhe?

Koray Tugberk Gubur:
Faktor-faktor sing nggawe Industri SEO ing Turki ketinggalan jagad dibagi dadi telung kelas dhasar. Sanajan salah sawijine yaiku pangarep-arep lan potensial khusus pelanggan, rong sebab utama yaiku masarakat ing Industri SEO kangelan utawa ora bakal uwal saka kothak kasebut, lan dheweke ora fokus kanggo nggayuh sukses ing pakaryan lan seneng banget marang pakaryan. kaya "nggawe jeneng lan tresna dhuwit".

Potensi pelanggan lan ekspektasi pelanggan, kanthi tembung liyane, profil pelanggan, sing dadi alesan pertama sing ditinggalake Industri SEO Turki, diterangake ing ngisor iki.

  1. Nomer pelanggan sing jelas ora ngerti babagan SEO sing signifikan.
  2. Sebagéan penting saka pelanggan ora cukup sabar ngenteni penghasilan SEO adhedhasar konsep Ilmu Data, visualisasi data, penghasilan marginal (pengaruh inremental).
  3. Sebagéan penting saka pelanggan ora ngakoni konsep kayata Prinsip Ketidakpastian, Pohon Keputusan, Pengolahan Bahasa Alami, Koneksi Kuantitatif lan Nitem (Grafik Web). Ing jalur iki, aku kudu ngelingake sampeyan yen konsep kasebut uga digunakake ing kasunyatan nalika nggawe keputusan, sinau, ngganti utawa maju pemikiran. Kanthi tembung liya, masalah kasebut pindhah menyang dimensi sing luwih sosial.
  4. Sawetara pelanggan nggunakake SEO gampang. Dheweke adoh banget karo sifat Search Engine.
  5. Sawetara pelanggan ora duwe anggaran sing cukup kanggo syarat SEO.
  6. Sawetara pelanggan ora ngerteni regane njaga rapat lan komunikasi sing jelas.
  7. Bagéan penting saka para pelanggan ora duwe rasa suwe.
  8. Sebagéyan penting para pelanggan lali banget lan ceroboh kanggo melu ing bidang SEO, sing mbutuhake jadwal (rencana) sing dhuwur lan ketaatan karo jadwal kasebut.
  9. Bagéyan penting saka pelanggan sing ora ngandel karo SEO sing digarap, dheweke takon lan nggawe gaweyan dadi luwih angel.
  10. Sawetara pelanggan ora prioritasake tugas lan syarat sing gegandhengan karo SEO.

Kanthi tembung liya, wong sing bakal makarya ing sektor SEO ing Turki kudu milih pelanggan kanthi tliti. Barang ing ndhuwur mung ngemot jalaran, dudu sebab. Contone, alasan utama Artikel 9 ana hubungane karo "tresnane jeneng lan dhuwit" para ahli SEO ", sing dadi sebab utama Prosesor SEO Turki (Industri) ora berkembang. Mula, anané Operator SEO uga amarga pengaruh siklus lan kapribadhen umum para ahli SEO.

Alesan nomer loro yaiku sebab paling gedhe lan umume. Ora metu saka kothak, ora ngerti konsep utawa metodologi liyane kajaba program tradisional lan bekas, ora nyoba, ora bisa ngarih-arih pelanggan supaya nyoba, ora njupuk risiko utawa ora rumangsa kudu ngerti lan nyadhari kabutuhane sinau Ing ngisor iki minangka sebab utama kesalahan sing biasane digawe SEO Turki, ora ngluwihi apa sing tradisional lan dianggep gampang, lan ora nindakake pitakon (tes) A ​​/ B.

  1. Agensi lan departemen SEO ora entuk manfaat.
  2. Pelanggan ora sabar kanggo metodologi "takon" lan "ngamati", nuntut asil cepet.
  3. Agensi SEO adoh saka metodologi lan tradhisi pamikiran ilmiah.
  4. Tunjangan pelanggan ora cukup kanggo nganakake eksperimen.
  5. Ora ngetutake update paling anyar (paling canggih) atas jenenge SEO.

Iki minangka kesalahan paling gedhe sing digawe ing Prosesor SEO Turki.

Kita wis maca sawetara artikel sampeyan. Saiki, sawetara… Amarga sanajan ana artikel sing kebak akeh informasi. Kita ngarep-arep maca kabeh. Ana proyek sing nyingkirake akeh metode pangembangan SEO sing misuwur kayata desain sing ramah pangguna, kacepetan situs, lan entuk pengunjung organik sing luar biasa mung nganggo SEO Semantik.

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Genre iki nanging ora dingerteni, penting SEO apa dheweke duwe cara?

Koray Tugberk Gubur:
Sebutan pisanan Integrasi Mesin Telusuran Semantik (Deverge) yaiku Sergey Brin Ekstraksi informasi saka basis data jenenge paten, yaiku panemune. Penemuan sing gegandhengan karo taun 1999. Dadi kabeh cara sing migunani nanging ora dingerteni sing bisa ditrapake ing Google Search Engine kasedhiya maneh saka metodologi lan urutan penemuan Google. Salah sijine yaiku Asosiasi Entitas, yaiku Asosiasi Entitas, lan liyane yaiku Entitisasi. Cara liya yaiku metode sing disebut Barnacle SEO, sing bisa diterjemahake menyang basa Turki minangka "Spiral SEO utawa Containment SEO". Cara liya yaiku metode sing dilewati minangka "Surround Sound". Cara liya yaiku nggawe "Permintaan Telusuran", yaiku, Request Search. Aku ngerti ahli SEO sing mung ngukur pangowahan ing asil rangking nggunakake metode sing kalebu "jeneng-liwat" utawa "nyebutake" utawa pangowahan metrik "Keyakinan-kapercayan" lan "Relevansi" kanggo Grafik Pangetahuan Google. Kajaba iku, ana macem-macem cara sing nggawe konten kabeh saka 0 kanthi intelijen buatan, tembung "sinonim" lan "tembung turunan" lan "peta pitakon" sing luwih bisa nyelehake konsep fokus konten. Cara kasebut kadhangkala dituduhake ing grup eksperimen lan pengamatan SEO A / B pribadi.

Ana kahanan sing padha nalika ngirim link utawa backlink, nanging ora bisa disebutake ing titik iki.

Apa sing bisa ditindakake kanggo njaga rangking kanggo tembung kunci tartamtu?

Koray Tugberk Gubur:
Google biyen ujar ing artikel sadurunge yen ana luwih saka 200 Sinyal Peringkat. Ing taun 2020, dheweke ngumumake nomer iki minangka "luwih saka 2000". Yen kedadeyan kasebut, mula ora salah yen luwih saka 2000 cara sing bisa ditindakake. Cara sing sampeyan bisa tindakake bakal beda-beda gumantung karo jinis pitakon lan "Peta Query" sing diduweni. Nanging, frekuensi nganyari kaca web sing relevan karo domain web pesaing (situs web pesaing), format update, jumlah panjaluk, ukuran panjaluk, pamriksa taruhan liyane sing diduweni domain jaringan pesaing, panjaluk kasebut saka Mesin Telusuran ing file log, kontrol "telat nyusup" lan "telat indeksasi", "ngrampungake awake dhewe", yaiku, ngawasi pangowahan data kanthi otomatis, tes Pengalaman Anggota kudu ditindakake supaya kaca web kanggo nggayuh tujuane dhewe kanthi luwih apik, lan "grafik web", yaiku tes berorientasi sambungan, kudu ditindakake. Nindakake kabeh iku ing negara sing terus-terusan mbutuhake tenaga kerja sing serius, mula Pengetahuan Piranti Lunak minangka kauntungan sing apik kanggo Spesialis SEO.

Apa sing bisa ditindakake kanggo njaga hubungan karo Google lan entuk perhatian manawa kita minangka situs sing apik?

Koray Tugberk Gubur:
Google ora ngetung situs web, nanging entitas web (entitas jaringan) kanggo pangkat pitakon lan topik tartamtu. Situs web kasebut mung jeneng domain lan server sing ana ing mburi. Entitas web, ing tangan liyane, kalebu jeneng domain jaringan sing ana gandhengane karo pangadeg, sponsor, karyawan, penulis, topik, tanggal pendirian, akun media sosial, peringatan ing wilayah jaringan liyane. Kanthi tembung liyane, sanajan sampeyan duwe situs web (domain jaringan) sing apik banget, bisa uga sampeyan ora bakal pangkat kanthi apik.

Kanggo nyegah iki, sampeyan kudu nindakake manajemen SEO Holistik sing fokus ing saben aspek lan refleksi entitas merek ngluwihi tradhisi, tinimbang pendekatan SEO tradisional sing mung fokus ing "jeneng domain", yaiku situs web . Wis dingerteni manawa ing model "Afiliasi" adhedhasar pemasaran afiliasi, kepemilikan Saluran YouTube mengaruhi asil telusuran lan menehi "relevan", "kapercayan" skor menyang "entitas". Kaya Google, YouTube nyathet pasuryan, swara ing basis data dhewe kanthi identifikasi visual lan senar pindai.

Sampeyan kudu mahkota pendekatan SEO holistik kanthi ilmu algoritma. Kita ngerti saka paten (panemuan) lan panjelasan dhewe manawa Google wis pindhah saka "algoritma adhedhasar aturan" menyang senar "Deep Learning". Saben ilmu babagan Learning Machine lan Deep Learning migunani kanggo Pakar SEO karo Ilmu Data lan Visualisasi kanggo nerangake tumindak lan pilihan Google.

Supaya bisa diwujudake, para pesaing (pesaing), nampilake luwih akeh kegiatan Media Sosial (Pencet Sosial), nggawe Sharing Voice (Buzz Factor), tumindak kaya merek, dudu situs web, kedadeyan ing kabeh permukaan internet lan prosesor dhewe (industri) Sampeyan kudu nggawe klasifikasi kanthi mbusak kabeh conto sing apik lan sing ala.

Mangkono, pirang-pirang konten sing sampeyan duwe, jinis "ambane gulung" sing dibutuhake, total tautan internal ing domain, jumlah tautan internal saben taruhan (kaca), teks jangkar sing paling kudu digunakake, Sampeyan bisa nemtokake frekuensi nganyari jeneng domain lan prinsip desain.

Pitakon iki ditrapake kanggo wong-wong sing pengin nyiyapake situs ing platform kayata WordPress lan Wix sing bisa digawe tanpa kode.

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Kanggo sampeyan sing bakal nyiyapake blog utawa situs e-commerce, platform sing miturut sampeyan duwe alat sing luwih nguntungake ing babagan SEO? Nopo niku

Koray Tugberk Gubur:
Pertama lan paling penting, aku saranake sampeyan supaya aja adoh saka IdeaSoft, Tsoft, Ticimax lan panyedhiya sistem E-commerce sing wis siap. Yen tujuane kanggo dominasi (supres) industri (prosesor), sampeyan ora bisa nindakake iki karo panyedhiya sistem kasebut. Iki bener ora mung kanggo perusahaan sing wis dakkandhakake, nanging uga kanggo kabeh perusahaan sing judhule Soft, Max lan judhul sing padha.

Ing babagan iki, aku ngatur telung proyek klien sing sayangé isih padha nandhang sangsara. Ing platform sing mbayar, sanajan perusahaan gedhe lan skala nasional wajib nyambung karo sing duwe platform kaya ngono ing pungkasane dina lan kudu mbayar biaya lan kerugian wektu sing gedhe banget. Nyedhiyakake kabutuhan jinis iki kanthi nggawe partisi interior kanthi biaya (rega) sing padha cocog kanggo proyek anggaran gedhe.

Yen tujuane nggawe situs e-commerce cilik dhewe, WordPress lan WooCommerce utawa Shopify luwih apik lan cocog. Alesan pertama kanggo iki yaiku kecukupan Pengembang PHP ing negara kita. Dadi, sampeyan isih bakal duwe kasempatan kanggo ngetrapake panjaluk khusus ing domain jaringan.

Kauntungan liyane yaiku plugin sing akeh lan gratis sing diduweni. Wix bakal ora lengkap ing macem-macem plug-in lan dhukungan piranti lunak proprietari amarga ora cukup prevalensi. Kajaba iku, Shopify minangka platform sing malah plugin (app) sing paling gampang didol kanthi ragad lan sayangé isih ora bisa nemtokake strukture URL kustom.

Mula, iki minangka pilihan paling apik kanggo wong sing ora duwe ilmu piranti lunak WordPress lan WooCommerce. Nanging, saran utamane yaiku supaya padha sinau piranti lunak lan spesialis ing Headless CMS (Untitled Content Management System), lan ora kudu ngetrapake conto ing kelas iki. Ing jalur iki, GatsbJS lan GraphQL utawa Jekyll minangka saranku.

Iki minangka prekara sing mesthine ora kita yakin.

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Apa luwih becik ngisi situs kanthi isi duplikat dhisik banjur dilanjutake karo konten asli, utawa miwiti karo konten sing asli lan terus nganggo konten sing padhet, sanajan abot? Nopo niku

Koray Tugberk Gubur:
Google nyakup konten sing padha dadi "kluster", yaiku cluster. Konten sing asale saka sumber sing paling kuat ing kluster dipilih dadi "Represantative". Saben sing padha banjur diarani "Canatirailize" kanggo Perwakilan. Iki diarani Link Inversi. Kanthi tembung liyane, saben salinan utawa konten sing padha nggawe konten perwakilan dadi luwih berwibawa. Kanggo entuk efek Inversi Link, kudu dadi Domain Bibit. Kabeh konsep kasebut pancen asing ing Turki, lan sejatine asing ing luar negeri. Amarga alasan iki, angel banget kanggo "nerjemahake menyang basa Turki".

Ing ngisor iki, sampeyan bakal weruh conto amarga iki.

Ayo waca rong skenario (fiksi) sing beda ing ngisor iki.

Domain web pertama nduweni konten asli. Perlu total 450 konten kanggo dadi kekuwatan (panguwasa) ing Subyek Kontekstual Seluruh Ing 450 konten, kudu ana rata-rata tautan internal "10-15" lan 20-25 "entitas", yaiku entitas sing dijenengi. Bakal suwe banget kanggo nulis kabeh masalah kasebut kanthi cara sing ditemtokake, lan nganti proyek (proyek) rampung, jeneng domain-jaringan ora bakal dadi otoritas (kekuwatan) ing lapangan.

Saiki pikirake proyek sing ngrampungake 450 konten sing kapisah kanthi siji salinan lan siji konten asli. Utawa, pikirake proyek sing narik 450 konten sing beda saka 10 macem-macem sumber. Apa sing sampeyan pikirake yen sampeyan dadi Pendiri Search Engine (Deverge)? Beda karo kapercayan umum, "konten migunani" iku penting kanggo Google, dudu konten "asli". Akeh situs warta sing bisa dilebokake ing Google Discovery kanthi nyalin konten saka pesainge. Akeh wong ireng sing bisa ngganti pamilik konten asli ing mripate Google, iki diarani Content Hijacking (Luwih bakal dijelasake).

Amarga iku, sajrone "Canonical Bug", sing dialami Google sawise September 2020 lan nganti Februari 2021, akeh situs web (domain web) nggunakake Akun GSC, Alat Inspeksi URL, situs web saka macem-macem domain web kanggo sing ditliti URL. Wis ditampilake "minangka kaca asli.

Kasunyatane, pitakon iki uga nuwuhake prekara ing ngisor iki;

Apa sing kita ucapake sadurunge takon

Kepiye carane bisa ngatasi kesulitan langkah-langkah pertama? Saka dalan apa sing kudu kita tindakake?

Koray Tugberk Gubur:
Aku ngandhani akeh klien, yen SEO saiki wis dadi mewah. Iki amarga SEO kalebu luwih saka apa sing dikandhakake lan bisa dikandhakake Search Engine (Search Engine-Deverge), lan SEO dhewe dadi luwih jero kanthi dibagi dadi vertikal sing beda.

Biyen, siji SEO cukup kanggo proyek, nanging saiki bisa uga 5 SEO kapisah dibutuhake kanggo proyek kasebut. Ing SEO & Digital Holistik, amarga saben pelanggan duwe pendhidhikan, nuduhake ilmu ing kene nyuda risiko lan kangelan manajemen proyek, lan nambah kasetyan ing proyek kasebut.

Ing konteks iki, ing ngisor iki minangka perkara sing kudu sampeyan etung sadurunge saben proyek.

  1. Pira Kaca (Taruhan) sampeyan bakal duwe?
  2. Pira Segmen (Seksi) sampeyan bakal duwe?
  3. Pira Panjaluk sing bakal ditemokake miturut jinis kaca?
  4. Substruktur lan cara sing bakal digunakake ing sisih ngarep lan mburi?
  5. Pira penulis lan editor sing sampeyan butuhake?
  6. Pira tautan, artikel, lan jaringan (jaringan bisnis) apa sing sampeyan butuhake sajrone proses merek?
  7. Pira link internal sing bakal ana saben kaca?
  8. Kepiye babagan elemen desain kaca, warna merek?
  9. Pira kaca sing bakal diterbitake saben dina?
  10. Apa jumlah pitakon sing bakal menang saben kaca?

Yen sampeyan mangsuli 10 pitakonan wiwitan Proyek SEO ing kene, sampeyan bakal ora kecewa. Saingan sampeyan bisa uga duwe kekuwatan merek luwih dhuwur tinimbang sampeyan, bisa uga luwih dikenal, nanging ora ateges sampeyan ora bisa ngalahake dheweke. Sifat SEO yaiku Hacking Wutah. Kanthi tembung liyane, sampeyan kudu duwe semangat ngupayakake apa wae sing dibutuhake kanggo tuwuh proyek kasebut.

Aku Koray Tuğberk GÜBÜR, matur nuwun marang Tim Negerekir.com sing ngubungi aku. Ing ruang lingkup SEO Semantik, ing saben pitakon sing dak wangsuli, aku kepengin nggunakake basa Turki ing industri sabisa-bisa. Ing jalur iki, sampeyan bisa uga wis ngerteni aneh, nanging amarga pengaruh saka profesi dhewe lan kasunyatan manawa umume proyek sing wis dakkelola kalebu wong asing, wong Turki saya akeh kleru. Aku pengin menehi sumbangan sabisa-bisa, kanthi efek saka peringatan sing dakkarepake bubar. Sanajan basa Inggris valid internasional, kita ngarep-arep bisa nganggo basa kita dhewe lan tetep ana hubungane karo semantik sing ana.

Kanthi katresnan,

Koray Tuğberk GÜBÜR

Salah sawijining kasus Koray Tuğberk Gübur sing luar biasa

Yen isih durung nemokake apa sing digoleki

Wawancara sing Gegandhengan

Wawancara karo Ayhan Karaman ing SEO

Wawancara karo Ayhan Karaman ing SEO

Kita wawancara karo Ayhan Karaman babagan SEO kanggo sampeyan. Utama;
Who?
Buku lan layanan SEO
Crita sukses
Pangarepan Google
Kanggo ngeweruhi
Penasaran babagan

Wawancara karo Münir Türk babagan Teknik Robotika 🦾

Wawancara karo Münir Türk babagan Teknik Robotika 🦾

Wawancara karo Münir Türk, pamilik proyek produksi lengan robot produksi domestik. Utama;
Sapa sing kudune?
Pendhidhikan lan program
Produksi Domestik
masalah pasokan
Peta dalan
dhukungan dana

Artikel sing gegandhengan

Apa sing diarani SEO? 💻 Kita Nyedhiyakake Analisis SEO Gratis 🎁

Apa sing diarani SEO? 💻 Kita Nyedhiyakake Analisis SEO Gratis 🎁

Artikel kita minangka artikel SEO paling lengkap. Utama;
Apa sing diarani SEO kanthi jelas?
Apa sing ana ing proses SEO?
Wawancara Koray Tuğberk Gübür
Wawancara Ayhan Karaman
FAQ SEO
Analisis SEO Gratis

Waca Sadurunge Nggawe Situs E-Niaga 💵

Waca Sadurunge Nggawe Situs E-Niaga 💵

Artikel kita ngemot informasi babagan cara nyiyapake situs e-commerce ing omah. Utama;
Ne gerekir dhaptar
Regane
Tanggung jawab ukum
Pariwara lan media sosial
Pajeg lan nggawe perusahaan
Pos virtual lan kargo

PALING NGALAMI AKURASI ARTIKEL KAMI

Ne Gerekir

Platform Informasi Raksasa
Babagan Ahli

komentar

Cameron Moore | 🇨🇿

Hei! Aku mung pengin takon apa sampeyan duwe masalah karo peretas.

Blogku pungkasan (WordPress) diretas lan aku ilang sawetara wulan kerja keras amarga ora ana cadangan.

Apa sampeyan duwe cara kanggo mungkasi peretas?

Ne Gerekir | 🇹🇷

Halo Cameron! Nyuwun pangapunten, sampeyan ngalami iki. Aku bisa mbayangake perasaan sampeyan.

Yen keamanan ora solid, iki pancen masalah sing kurang turu. Kita nemoni sawetara serangan. Untunge kita ketemu kanca sing mesthi nggawe awake dhewe aman yen diwiwiti. Dheweke njupuk pancegahan kanggo akeh serangan lan njamin kontrol kasebut. Kita turu kepenak. Aku bakal menehi ngerti supaya dheweke bisa menehi komentar ahli kanggo sampeyan. Bakal mbantu sampeyan ing wektu sing cendhak.

Maschera | 🇹🇷

Hai Cameron. Kaping pisanan, nuwun sewu kanggo pengalaman sing ora apik sing sampeyan alami. Situs sing adhedhasar WordPress pancen ana ing ancaman. Amarga alasan iki, kita kudu nindakake kabeh pancegahan sing dibutuhake sadurunge miwiti layanan.

Cukup dhaptar:

1- Keamanan Sistem
2- Keamanan File
3- Keamanan Header HTTP
4- Firewall
5- WAF

Iki kalebu komponen dhasar lan penting kayata

Aku bisa menehi dhukungan profesional yen sampeyan butuh pitulung luwih akeh babagan iki.

➡️ Aku nyedhiyakake layanan keamanan cyber menyang situs web sampeyan.

🏻‍💻 Babagan kula

Tulis balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Bidhang sing dibutuhake * ditandhani karo