Kepiye Cara Ngilangi Prasangka Aku? Apa gawe piala?

Apa gunane prasangka? Kepiye cara ngilangi prasangka kasebut?

Kita entuk akeh prasangka kanthi pengaruh lingkungan kulawarga sing tuwuh, lingkungan lan apa sing dialami. Kanthi prasangka kasebut, kita ngarahake urip lan tumindak.

Prasangka kasebut minangka perasaan lan pikiran sing kuwat banget sing bisa nemtokake panggonan kita ing urip. Prasangka minangka salah sawijining sebab sing paling penting sing ngalangi pembangunan kita. Sayange, kita ora bisa gampang ngerteni iki.

Luwih angel kanggo ngganti prasangka tinimbang atom.

Albert Einstein

Sing kudu dingerteni yaiku kudu ngowahi. Urip ora beda-beda miturut prasangka kita. Kita sing kudu diowahi. Sampeyan kudu ngamati lan ngakoni prasangka sampeyan. Sampeyan pancene kudu njupuk keputusan kanggo nyingkirake mengko. Wong liya mung bisa menehi eling, nanging ora bisa ngganti sampeyan. Mung sampeyan sing bisa nggayuh iki lan butuh proses.

Mbebayani saka prasangka

Prasangka kita nyebabake kita ngalami masalah lan kelangan akeh perkara yen ora bisa nyingkirake.

  • Ora bisa njupuk keputusan langsung
  • Ditindhes kanthi prasangka
  • Nggoleki jagad kanthi pigura sing sempit
  • Gagal berkembang
  • Ora bisa kreatif
  • Sampeyan ora bisa nambah kapasitas
  • Efek ala sukses
  • Tiba ing target
  • Ora bisa mikir kanthi analitis
  • Dadi pasif
  • Gagal tundhuk karo tim
  • Ilang drajate
  • Ora digatekake
  • Ilang kapercayan
  • Pangecualian sosial
  • Ora katon minangka pimpinan lan manajer

Kita kabeh nesu amarga prasangka wong liya, kaya ora duwe kekuwatan. Sadurunge nesu, kita kudu takon dhiri; "Apa aku duwe prasangka?" Nanging, kita ora duwe hak ngandhani wong liya supaya ngrusak prasangka tanpa ngganti prasangka kita dhewe.

Apa sampeyan wis nggawe keputusan? Ayo miwiti! Mbuwang prasangka sampeyan, ayo lunga!

Kepiye cara aku ngrusak prasangka?

  • Ngakoni manawa kita prasangka
  • Ngerti manawa ana sebab ana ing endi kita minangka prasangka
  • Dadi pengamat sing apik
  • Nggunakake intelijen emosi kita
  • Ora langsung njupuk keputusan
  • Kanggo mikir manawa wong liya uga manungsa
  • Ngenali kekurangan kita lan mesthi bisa ngontrol
  • Nggawe akal
  • Dadi adil
  • Dadi toleran
  • Amarga ngerti yen kita bisa ngrusak wong kanthi njupuk keputusan
  • Ngelingi paling ora rong alternatif lan nggawe bandhingan
  • Tujuane yaiku nggawa masarakat menyang masarakat.
  • Mikir yen koin uga duwe kekurangan
  • Ngakoni manawa kita ora bisa sampurna kaya wong liya
  • Ora lali ngritik awake dhewe
  • Nampa sing kasunyatan iku kanggo kabeh wong, ora mung kanggo kita

Ayo goleki pangarepan sosial. Pendapat umum salaras karo pangarep-arep manungsa lan pegawean tanpa masalah. Saiki, organisasi sing ngrampungake struktur kelembagaan menehi perhatian marang pilihan wong sing ora ana masalah. Amarga pangadilan manawa prasangka bakal nyebabake jalaran negatif wis mesthi. Minangka asil saka pengamatan, diamati manawa kreativitas lan produktivitas nyuda ing lingkungan sing ana prasangka.

Kanthi ngilangi prasangka, kita bakal entuk asil sing positif lan bisa nggayuh gegayuhan masarakat. Ngerti manawa bakal luwih sopan lan ditrapake, kita bakal luwih semangat babagan masalah iki. Ayo nuduhake kekuwatan pribadi kanthi keputusan sing bener! Kita bisa nggawa Rumi lan Yunus kanggo njaluk bantuan nalika mbusak prasangka.

Nggayuh kasunyatan kanthi cara sing paling gampang lan paling gampang kaya Mevlana, njupuk keputusan kaya Yunus ... Ora ana barang sing mulia lan nyenengake wong bisa noleh menyang sisih tengen lan ora ngilangi keluwihane. Muga-muga bisa maju bebarengan ing dalan iki ...

PALING NGALAMI AKURASI ARTIKEL KAMI

Ne Gerekir

Platform Informasi Raksasa
Babagan Ahli

Tulis balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Bidhang sing dibutuhake * ditandhani karo