Kepiye wong sing kena serangan jantung kudu diwenehi panganan?

Ditanggulangi5.01K Ndelengkesehatan

Kepiye wong sing kena serangan jantung kudu diwenehi panganan?

Halo Bubar iki aku lara jantung. Apa sampeyan bisa mbantu aku ngerti kepiye cara aku kudu panganan?

Pitakon ditutup kanggo jawaban anyar.
Dipilih minangka jawaban sing paling apik
1

Halo Nurten,

Sepisanan, enggal mari.

Serangan jantung minangka penyakit sing ana ing nyeri dada sing parah amarga kurang saka bagean otot jantung sing relevan amarga ora bisa bagean otot otot sing relevan kanggo panganan lan kekurangan oksigen sawise kelainan ing arteri koroner ati, lan bisa uga mati.

Arteri koroner: Sampeyan bisa nganggep minangka cabang pertama aorta, wadhah paling gedhe sing nyebar getih saka jantung menyang kabeh awak.

Penting, yen cepet-cepet jantung melu-melu sawise krisis, ukuran penyumbatan ing jantung, kerusakane lan sepira jantunge kena pengaruh penyumbatan iki. Sawise proses iki, sampeyan bakal migunani kanggo ngganti gaya urip. Sampeyan kudu takon karo dhokter lan nerusake saran.

Sampeyan ora kudu kesusu. Sampeyan kudu menehi ati, jiwa lan awak kanggo istirahat. Priksa manawa dhiskusi karo dhokter nalika bali menyang kegiyatan rutin, cara nyuda beban jantung, apa sampeyan kudu ganti kerja, lan pitakon liyane sing kedadeyan kanthi tiba-tiba.

Yen masalah sing bakal dipertimbangkan sawise serangan jantung ora dilewati, bisa uga kena serangan jantung maneh. Amarga aterosklerosis, sing nyebabake serangan jantung, minangka penyakit sajrone urip.

Apa sing nyebabake serangan jantung?

⚠️ Kecenderungan genetik
⚠️ Hipertensi
⚠️ Diabetes
⚠️ Kolesterol
⚠️ ngrokok
⚠️ Bobot keluwih
⚠️ Diet sing ora sehat

Yen sampeyan ora nyingkirake saka urip sampeyan, mula bakal ngalami serangan jantung anyar. Faktor kasebut kudu diobati kanthi efektif supaya ora ambalan. Serangan jantung bola-bali bisa uga luwih mbebayani lan nyebabake jantung sing rusak.

Sampeyan kudu ngganti panganan

Pangowahan panganan bisa mbantu nyuda resiko serangan jantung nomer loro.

✔️ Woh-wohan lan sayuran liyane
✔️ 2 porsi iwak saben minggu
✔️ unggas tanpa kulit
✔️ Kacang lan kacang-kacangan
✔️ Gandum lengkap
✔️ Ngonsumsi panganan sing digawe nganggo minyak zaitun
✔️ Produk susu kurang lemak
✔️ 5-6 endhog saben minggu

Priksa manawa piringmu diiseni macem-macem sayuran. Sayuran lan woh-wohan kaleng lan beku bisa digunakake anggere ora ngemot uyah lan gula.

Apa sing kudu dihindari umume

Aja nganggo kakehan gula, uyah lan lemak sing ora sehat. Sampeyan kudu matesi lemak jenuh lan nglarang lemak trans dhewe.

❌ Kakehan, sedentary
❌ Kaku
❌ Kabeh jinis fastfood
❌ Panganan sing digoreng, sanajan wis disiapake ing omah
❌ Uyah, gula
Foods Panganan kaleng sing ngemot uyah utawa gula
❌ Cemilan kayata kripik, cookie, es krim
❌ Siap panganan beku
❌ Kue lan kue
❌ Ketchup, mayones
❌ Daging (Terbatas)
❌ Alkohol, rokok
Oils Minyak sayur hidrogenasi (lemak Trans)

Konsumsi Iwak

Rong porsi iwak kudu dipangan saben minggu. Iwak minangka salah sawijining panganan sing paling apik kanggo jantung, nanging sampeyan kudu milih macem-macem jinis sing pas.

? Salmon
? Sardine
? Trout
? Herring
? tuna

Iki kabeh iwak sing sugih ing Omega-3. Iki dianggep paling apik amarga ngemot asam lemak Omega-3 sing mbantu nyuda kolesterol lan ningkatake kesehatan pembuluh darah.

konsumsi sodium

Batesi asupan natrium saben dina nganti 1.500 mg utawa kurang kanggo ngontrol tekanan getih.

Konsumsi minuman

Minuman sing paling nguntungake yaiku banyu. Takon karo dhokter sampeyan apa sampeyan bisa ngombe teh lan kopi. Ora preduli, sampeyan kudu ngombe tanpa nambah krim, bubuk susu lan gula.

olahraga fisik

Saliyane nutrisi sing apik, olahraga rutin bisa nambah kesehatan jantung.
Sawise ngaso kanthi apik, sampeyan kudu olahraga mlaku-mlaku, olahraga lan gerakan babagan paling ora 1 jam saben dina, tanpa abot.

Kabotan

Keluwihane bobot nyebabake tekanan ing ati sing ora perlu. Diet lan olahraga bakal mbantu ngilangi bobot awak. Nanging, ing sawetara kasus iki ora cukup. Bobot sing berlebihan bisa uga mung pucuk gunung es. Dhiskusi karo dhokter babagan langkah-langkah sing kudu ditindakake.

Ngatasi stres

Tekanan bakal mengaruhi kesehatan jantung kanthi negatif. Mbantu nyuda stres kanthi teknik meditasi utawa kontrol diri.

Mandheg ngrokok lan matesi alkohol

Alkohol ngencerake getih, mula kudu dikonsumsi kanthi moderat yen sampeyan ngalami serangan jantung. Rokok ora uga ngrusak ati sampeyan, uga. Sampeyan ngerti ana akeh alasan kanggo ninggalake dheweke.

Jinis panganan kanggo jantung sing sehat

Yen sampeyan milih diet, konsultasi dhokter luwih dhisik. Ora kabeh jinis panganan cocog kanggo jantung sampeyan.

Pilih sing nambah asupan sayuran, woh-wohan lan biji-bijian; kalebu produk susu rendah lemak, unggas, iwak, legum, minyak sayur non-tropis lan kacang; matesi konsumsi permen, omben gula lan daging abang. Kanggo njaga bobot awak sing sehat, gabungke diet karo aktivitas fisik kanggo ngobong kalori sing sampeyan konsumsi.

➜ DASH (Diet Cepet)

Iki minangka panganan sing dirancang kanggo nyuda tekanan getih. Kaya panganan Mediterania, fokus ing daging tanpa lemak lan panganan adhedhasar tanduran.

Bedane utama saka panganan liyane: DASH tujuane nyuda sodium ing panganan.

Apa sing bisa dikonsumsi

‌ ###️ Sayuran
‌ ###️ Woh-wohan
‌ ###️ Biji-bijian kabeh
‌ ###️ Produk susu sing kurang lemak utawa sedheng,
✔️ ‌Mancing
✔️ ‌ Kacang buncis
✔️ ‌Minyak sayur

Dheweke ora bakal dikonsumsi

❌ ‌Daging lemak
❌ ‌Produk susu biasa lan klapa, kurma
Oils ‌Minyak tropis, kayata panganan olahan
❌ ‌Sugar
‌Garam

Diet Diet Mediterania

Diet Mediterania ora langsung matesi asupan natrium, nanging kanthi alami bisa nyuda asupan natrium amarga akeh panganan tanduran.

Diet iki fokus ing lemak, minyak zaitun, legum, iwak lan pari-parian sing sehat, lan macem-macem sayuran lan woh-wohan sing seger. Piring susu lan daging mung bisa dipangan sok-sok.

Yen sampeyan milih kalebu produk susu ing panganan, mesthine kudu ngemot 1% lemak utawa kurang.

➜ Panganan adhedhasar tanduran

Diet iki nggawe konsumsi daging minimal. Iki adhedhasar woh-wohan lan sayuran, sereal, kacang-kacangan. Wong sing duwe penyakit kardiovaskular (pembuluh jantung lan getih) ora disaranake ngetutake pola panganan vegan utawa vegetarian sing ketat amarga kandungan vitamin B12 sing kurang. Pescatarian (wong sing ora mangan daging liyane saka iwak) utawa panganan adhedhasar tanduran kanthi daging winates bisa ditrapake.

Mangan luwih akeh panganan kanggo tanduran bisa uga duwe risiko penyakit jantung, kanker, stroke lan diabetes tipe 2 sing luwih murah.

Mangan kurang daging uga tegese ngonsumsi lemak lan kolesterol sing ora jenuh.

Pesketarian mandheg mangan daging tanpa nyebabake kekurangan vitamin B12, seng, kalsium, utawa protein. Umume, panganan iki padha karo panganan Mediterania. Mung ora kalebu siji daging. Daging iwak. Isine sumber asam lemak Omega-3 sing sampeyan butuhake kanggo panganan laut.

Apa sing bisa dikonsumsi

✔️ Legume
✔️ Iwak banyu tawa lan banyu uyah
✔️ Crustacea
✔️ Kerang
✔️ Sayuran
✔️ Woh-wohan
✔️ Wiji lan wiji kembang srengenge
✔️ Kabeh pari-parian
✔️ Kacang
✔️ Endhog
✔️ Produk susu

Dheweke ora bisa dikonsumsi

❌ Daging kewan getih anget

➜ Diet panganan sing resik

Mangan sing ngresiki dudu panganan sing diet, nanging dadi kebiasaan mangan. Intine yaiku nggunakake panganan sing wis minimalake panganan olahan saengga kurang pewarna lan pengawet tetep ana ing meja makan. Panganan kalengan lan beku sing ora ngemot uyah lan gula ora kalebu aturan iki.

Kelemahane panganan panganan sing resik yaiku sampeyan kudu masak akeh panganan ing omah. Ing restoran lan kafe, sampeyan mung bisa ngombe sak gelas.

Diet panganan sing resik bakal nyuda asupan uyah, gula, lan lemak jenuh kanthi otomatis. Apik banget kanggo jantung yen sampeyan nambah watesan daging abang ing panganan iki.

Mbak Nurten, sekaliyan sekaliyan ngaturaken pambagyaharja. Muga-muga sampeyan njaga awake dhewe…

Komentar sing diowahi

Matur nuwun kanthi sanget, aku ora ngarep-arep wangsulan rinci babagan pitakonku. Matur nuwun kanthi sanget kanggo nerangake babagan nutrisi.

2