Kepiye cara mangan sehat sajrone periode pandemi?

Ditanggulangi8.87K Ndelengkesehatan

Kepiye cara mangan sehat sajrone periode pandemi?

Sampeyan ngerti, kita pancen ora aktif lan golek nutrisi sing ora sehat. Dadi, aja mung menehi saran. Ayo bener ngleksanakake iki. Ngomong apa-apa kanggo gawe uwong yakin awake dhewe. Taktik, cara lsp. Amarga kita nglawan perang psikologis sing serius karo awake dhewe. 

Pitakon ditutup kanggo jawaban anyar.
Dipilih minangka jawaban sing paling apik
1

Urip Sehat Sajrone Proses Pandemi

Halo Mbak Lale, iki ana cara sing efektif kanggo nglindhungi kesehatan kita sajrone periode pandemi;

💧 Ngombe Banyu Sadurunge Mangan 

Sadurunge mangan, sampeyan kudu ngati-ati ngombe banyu sak gelas. Sanalika, sampeyan kudu ngonsumsi akeh banyu ing wayah awan. (Jumlah banyu sing dibutuhake wong normal yaiku 2-3 liter.)

Amarga;

  • Banyu njamin fungsi sistem pencernaan kanthi rutin.
  • Nyuda rasa luwe.
  • Iki mbantu ngatasi stres, ketegangan lan depresi.
  • Iki nggawa nutrisi lan oksigen menyang sel.
  • Iki nyepetake panyerepan mineral, vitamin lan nutrisi liyane.
  • Iki nambah elastisitas kulit kanthi ndandani sel kulit. Iki nyebabake kulit katon luwih cerah lan cerah. Iki uga mbantu rambut katon luwih alus lan cerah.

ora: Yen sampeyan luwih akeh butuh banyu, bisa uga keracunan banyu.

🍞 Nyuda bagean kanthi cara sing bener 

Awak kita mesthi pengin terus nganggo bagean sing biasa.

Contone; Kita sarapan kanthi 8 irisan roti saben dina. Kita kudu ngimbangi karbohidrat, gula lan protein sing dipikolehi saka roti kanggo nyuda kanthi bener.

  • Pisang: Iki kalebu karbohidrat sing gampang dipangan lan woh sing migunani banget.
  • Lentil: Lentil, sing kalebu karbohidrat kualitas, ngemot 120 gram protein ing saben 18 gram.
  • Gandum: Nyedhiyakake rasio kalori lan karbohidrat sing dibutuhake awak. Iki uga nyuda kolesterol.
  • Endhog: Hasil kita kanthi rata-rata 13 gram protein
  • Daging sing kurang lemak: Iki minangka sumber penting kanggo vitamin kompleks B kayata Thiamine, Riboflavin, Niacin, Biotin, B6, B12, asam Pantothenic, Folacin. Iki uga panganan sing apik banget kanggo wesi, seng, mangan.
  • yogurt: Iki minangka panganan sing ngemot akeh gizi kayata karbohidrat, protein, lipid, mineral lan vitamin.

Kanthi jinis panganan iki, kita bisa menehi pilihan alami kanggo awake dhewe.

🤸🏼‍♀️ Olahraga

Ing kene aku kudu ngelingake sampeyan; "Kepala sing sehat bakal ana ing awak sing padhet."

Mlaku 1 jam saben dina bakal nggawe sampeyan sehat lan sehat. (Kita njaluk sampeyan netepi jam-jam ing sanjabane jam kerja.)

Kita ora ujar manawa sampeyan mesthi mlaku-mlaku ing njaba. Sampeyan bisa nindakake kegiyatan sing bakal mbantu sampeyan rumangsa kepenak ing omah kayata yoga, olahraga, lan meditasi.

➡ Sampeyan uga pengin ngrungokake cara supaya sampeyan bisa mbujuk supaya bisa ngetrapake saran. Dadi, sing kita tulis minangka jawaban ringkes kanggo pitakon sampeyan. Kita bakal bali menyang kene kanthi artikel rinci ing wektu sing cedhak! 😊

Komentar sing diowahi

Matur suwun İbrahim Bey 😊

2