Manfaat Obat Krokus Pahit Alami

Crocus of Giz, Wewangian Prairie, Autumn Daffodil, Autumn Crocus

crocus pait; Uga dikenal minangka Giz Crocus, Meadow Fragrance, Autumn daffodil, Autumn crocus. Iku migunani ing perawatan saka rheumatism, nikris lan wasir. Menehi dhuwur 10-30 cm, ngandhut alkaloid beracun. Mulane, manungsa waé kudu mbayar kanggo dosis.

Uga ditanam minangka tanduran hias ing kebon. Kasus keracunan sing abot bisa ditemokake ing bocah-bocah sing wis ngumpulake lan mangan crocus pait. Iki digunakake ing bidang medis.

  • Topik Penting ing Artikel
  • Ringkesan Artikel
  • Sifat-sifat obat lan mupangat
  • Panggunaan lan dosis
  • efek sisih
  • Peran ing perdagangan
  • Pitakonan sing Sering Ditakoni

keuntungan crocus pait

  • Rematik
  • Nyeri otot lan sendi
  • Perawatan Nikris
  • penambah diuretik
  • Diaphoretic
  • properti laxative
  • Ngatur sistem pencernaan
  • Ngilangi sembelit
  • Manfaat kanggo hemoroid
  • calluses
  • inflammation kulit
  • Gatel

PENTING: Amarga bisa nyebabake keracunan, mula kudu digunakake kanthi saran ahli.

Kanggo sing duwe bisnis urgent, kita wis ninggalake sawetara panjelasan singkat ing bagean iki. Iki sejatine luwih cendhek lan ora lengkap tinimbang sing kudu sampeyan waca.

Babagan crocus pait

  • Jeneng liya: Crocus of Giz, Wewangian Prairie, Autumn Daffodil, Autumn Crocus
  • Arab: Süvrencan, Zaferan, Cadd'î, Lehlah
  • Latin: Sedum Acre, Colchicum autumnale
  • German: Herbstzeitlose
  • Papan sing tuwuh lan jinise: Iku tuwuh ing iklim anget.
  • Bahan bekas: Kembang, godhong (jus)

Fitur

Iku tuwuh ing panggonan sing lembab. Perlu akeh banyu. Iku kulawarga lily; Ing musim gugur, kembang 6 potong warna jambon mekar. Godhong lan woh-wohan katon ing musim semi. Ing musim panas pisanan, kembang jambon lan kuning mekar. Ing tengah musim panas, warnane dadi ungu.

Iki minangka tanduran herbaceous lan tuberous. Bagian sing digunakake yaiku umbi lan wiji. Iki minangka herba perennial sing tuwuh ing alas lan lereng. Tuwuh ing Kastamonu, Giresun, Trabzon lan Artvin ing Turki, utamane ing Anatolia Lor lan Timur Laut. Iku tuwuh luwih akeh ing Eropah.

Wis 3-5 godhong lan berkembang sawise kembang mekar. Bentuke elips lan tanpa rambut.

Kembang kasebut sessile. Iku 1-3 bêsik, iku lonceng. tepal (salah sijine bagian njaba kembang) conjoined ing wangun tabung ing ngisor, free pink ing ndhuwur. filamen (pedisel) Dawane 10-18 milimeter, tanpa rambut. anthers (header) warnane oranye. Ing musim gugur (September Oktober) mekar lan periode ngembang nganti pirang-pirang wulan.

Sifat-sifat obat lan mupangat

  • Iku apik kanggo rematik.
  • Iku apik kanggo nyeri otot lan sendi.
  • Iki digunakake ing perawatan nikris.
  • Iku diuretik.
  • Iku diaphoretic.
  • Nduweni fitur laxative.
  • Nduweni fitur ngatur sistem pencernaan.
  • Iku mbantu ngredhakaké constipation.
  • Iku migunani kanggo hemoroid.
  • nambani calluses.
  • Iki digunakake ing obat tradisional kanggo ngobati inflamasi kulit lan gatal.

PENTING: Amarga bisa nyebabake keracunan, mula kudu digunakake kanthi saran ahli.

uga;

Ing Inggris, para ilmuwan entuk obat kasebut saka ekstrak tanduran crocus pait. ngrusak sel kanker ngandika.

Obat uji coba mung aktif nalika nemoni bahan kimia sing dibebasake dening tumor.

iklan

Panggunaan lan dosis

Rasio dosis lan frekuensi beda-beda gumantung saka penyakit kasebut. Dosis winates lan durasi cendhak kudu digunakake minangka Sampeyan kudu ora ngluwihi 8 miligram saben dina.

A jiwit saka wiji crocus pait ditumbuk sak tenane ing mortir karo 2-3 cloves saka papak. Bagean banyu sing dipikolehi diresapi ing cheesecloth lan dibungkus ing bagian sing lara amarga rematik. Klamben iki ditindakake nganti pirang-pirang dina berturut-turut.

Wiji lan tubers digunakake externally.

efek sisih

Gunakake dening kontrol DOKTER.

Alkaloid duweni sifat beracun sing dhuwur banget. Tanduran crocus pait kudu digunakake mung ing sangisore pengawasan dokter.

Efek samping sing paling umum yaiku;

  • Mual
  • lara weteng
  • Diare
  • Muntah

efek sisih langka;

  • Suda ing sel getih putih
  • Anemia
  • Pusing
  • penyakit ginjel
  • kahanan kulit
  • Rambut rontog
  • Abnormalitas ing kuku

Peranan crocus pait ing perdagangan

Umbi sing diekspor saka spesies iki, sing umum ing wilayah Segara Ireng, uga dipanen saka wilayah iki. Volume ekspor beda-beda saben taun. Wiwit wiji tanduran ngandhut alkaloid colchicine, wiji tanduran uga diekspor saka wektu kanggo wektu.

Salah sawijining alasan utama kanggo popularitas yaiku mekar ing awal musim semi sadurunge akeh kembang, dadi pilihan alami kanggo tukang kebon. Iku mundak akeh ing Eropah.

Pait Crocus FAQ

Ora, ora.
Saffron, Iki minangka hibrida sing dibentuk ing jaman kuna saka spesies crocus.

Crocus pait tuwuh ing Turki, utamane ing Anatolia Lor lan Timur Laut, ing Kastamonu, Giresun, Trabzon, lan Artvin.

Ora, invincible.
Ana kasus keracunan abot ing bocah-bocah sing wis ngumpulake lan mangan crocus pait.

kembang cilik asli Istanbul baya pait jinis, amarga urbanisasi sing ora dikendhaleni lan reboisasi sing ora bener. kekeselen ana ing bebaya.

PALING NGALAMI AKURASI ARTIKEL KAMI

Ne Gerekir

Platform Informasi Raksasa
Babagan Ahli

Tulis balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Bidhang sing dibutuhake * ditandhani karo